Rabu, 29 Januari 2014

tahun lepas punya ceta...




 Assalam semua...
hahahahaha....gelak dulu...
dah nak masuk sebulan  tahun 2014... baru kau nak update blog odah...
lantak kau...
ceta kau pun dah basi...
ceta melambak2 ...tapi tahap kemalasan lebih dari kerajinan...
ni pun nak ceta pasal ceta basi tahun lepas....
hujung tahun lepas akk dgn si chinta bawak anak2 pegi ke johor..
tak jauh pun..dalam Malaysia je...banyak lagi dalam negeri yang akk belum jelajah lagi u..
tu pun plan last minute...
si chinta tetiba tipon akk kat opis suruh booking tiket masuk ke legoland... 
dapat le 20% diskaun dari harga asal..akk book utk tarikh 24/12/2014(selasa)
akk book utk 6 org..ye la anak 4 akk laki bini..
dah dapat tiket legoland...akk pun cari hotel2 yang berdekatan dgn Nusajaya tu..
tapi akk bagitau si chinta.. akk nak buat percutian paling budjet kali ni...

Sabtu (21/12/2013) 
- kami bergerak balik nogori sembilan tido rumah abg ci chinta.(distinasi pertama)

Ahad (22/12/2013)
 - masih di rumah abg sebab tenghari tu ada kenduri tahlil & doa selamat , petang lepas kenduri akk  bersiap utk bergerak ke johor.. distinasi kedua adalah rumah adik akk kat simpang renggam..sebelum bergerak tu akk dah siap bungkus lauk2 kenduri...hahahahah jangan gelak ye.. kata budjet..lagi pun adik akk keje..jadi malas nak susah kan dia..kami nak tumpang tido je..tapi takde makna nya..mesti singgah jugak mana2 kedai...megeteh katanya..ye la nak segarkan mata yang hampir2 lelap...

Isnin(23/12/2013)
- pagi2 akk bergerak ke Nusajaya...adik akk pun keje ari tu..jadinya akk cakap kita kuar awal...kami terus pergi ke hotel yang akk dah book awal2...apa ye nama hotel tu..lupa pulak..akk ambik satu bilik family je...2 katil besar sbb hanya utk tido aje lepas letak beg2 semua kami terus kuar jalan2 carimakan & jln2 bandar JB. sampai malam sebelum balik hotel singgah pasar karat jln segget..kat sini macam2 ada...cakap je nak apa...semua ada..akk cuci mata je tak beli apa pun..balik hotel semua pakat tido sebab pagi2 sok nak masuk legoland..akk je tido lewat sebab dok kemas kain baju yang mana nak tinggal..yang mana nak bawak masuk dlm legoland untuk mandi kat waterpark sana..

Selasa(24/12/2013)
-bangun pagi checkout terus..singgah sarapan sebelum masuk legoland..kami sampai parking keta kosong lagi..punya la awal... bersemangat sungguh...sebab awal kena la tunggu sampai pukul 10.00...tp 9.30 diorag dah bukak, kami tak payah Q..sebab dah awal2 booking online & print tiket..senang sikit.ambil locker utk simpan barang...maka bermula la penjelajahan kami di setiap pelusok legoland...satu dua je kami skip sbb tak sesuai dn umur..yo la utk bebudak bawak 12th...ekau gilo apo..nak kono halau..last sekali baru kami mandi..kat waterpark takde gambo sbb barang2 semua dh masuk lorker..dari seawal 8.30 am kami kat sana sampai la 8.00 pm..sehari suntuk betui...malam tu janji dgn adik akk (yg kat simpang renggam tu) jumpa kat danga Bay...kuar dari legoland terus ke Danga Bay ..jalan2 cari makan ..pusing2 bandar JB.. singgah kali ke dua kat pasar karat terus balik ke simpang renggam..tido sana..dah budjet lagi...hahahhaha..

Rabu(25/12/2013)
-masih kat rumah adik...siap2 kami nak pegi ke penghujung benua asia..korang tau kat mana..
haaaaa nanti akk ceta ye...
dari situ terus pegi air hitam dan balik ke KL...


korang rasa percutian budjet akk tu berjaya ke tidak...hahahahhaha..akk cuma tido semalam je kat hotel... yang lain2 bercuti sambil menziarah adik beradik..kata kau...hahahaha
jom layan gambo..
over kau odah kalau dah mula menaip tu ye...



parking kosong lagi..


baru la ada satu dua keta mai..




depan kaunter tiket..dah mula ramai


depan pintu masuk..








kat sini mula2 tu semua beratur..last2 akk dgn alia keluar baris..tak berani akk dik oiii..

diaorg je yang naik...

gelak tengok muka izhar..fist time naik katakan..


jambatan istana lama..



 askar istana legoland..





kwang soo pun ada...zirafah. (runningman)





depan waterpark..sebelum mandi..








muka muka keletihan..


akk geb.. / kak odah..
okayyyyy...
byeeeee