Khamis, 21 November 2013

"mcm cantik je...mcm comel je.."..di jadikan nasyid...sedap telinga dengar....


Assalam...
haaaa mana tau trending "mcm cantik je...mcm comel je.."dari "Syasya Selero" yang mengundang kontroversi mendapat idea utk amar menjadikan nya sebuah nasyid...
sedap telinga mendengarnya...
kalau lagu nasyid ni popular....syasya pun nanti akan dapat juga tempiasnya...
ingatla..apa yang terjadi pada kita ada hikmahnya,....
belajar dari kesilapan yang kita lakukan...jangan diulangi lagi...
lagi pun syasya pun dah menjelaskan mengapa & kenapa dia buat video tu...
biasa la kita ni terlalu cepat menilai tentang sesuatu yang dianggap ganjil...
okayyy 
jom kita layan nasyid dari amar ni...






Lirik Macam Cantik Je,Macam Comel Je by Amar

Perhatikan keindahan alam dan diri , 
betapa agungnya kuasa ILAHI , 
hebatnya Dia Yang Maha Pencipta , 
SUbhanallah , Alhamdulillah , Allahu Akbar ...

Kecantikan , keindahan yang diberi ,
hanya pinjaman sementara ...
sebagai ujian untuk kita ,
apakah bersyukur atau sebaliknya ..

Macam cantik jeeee ,
macam comel jeeee ,
semua ciptaan ALLAH ..

Macam cantik jeeee ,
macam comel jeeee ,
segala pujian kembali padaNYA ...

Macam cantik jeeee ,
macam comel jeeee ,
indahnya Tuhan ciptakan kita ..

Macam cantik jeeee ,
macam comel jeeee ,
ajaibnya alam semesta 






RAP:
Sesama kita jangan mengata, usah menghina kelak sama tarafnya
Janganlah pula meletakkan diri yang mulia ini pada tahap yang rendah
Menjadi fitnah, kita ada maruah, kita punya amanah
Cantikkan akhlak comelkan peribadi
Ia pemikat hati, ia hiasan diri
Kembalilah kita kepada fitrah kejadian
Keindahan alam dan diri sempurna ciptaan Yang Maha Esa.

BERSYUKURLAH KITA DENGAN NIKMAT-NYA


Di Sebalik Tabir 'Macam Cantik Jer Macam Comel Jer'

Lagu & penerbit: AMAR
Lirik: Magictawau Alif (Magician Sabah)
Senikata rap: AMAR
Senikata tema: Syasya Solero
Susunan muzik, piano, string & pad: AMAR
Gitar: Along Exist
Drum: Ujang Exist
Bass: Kelly
Studio: Ada Exist Studio
Mixing & mastering: Along Exist
Hak cipta: AMAR MAGICAL CONSULTANT AND TRAININGLagu: AMAR
Lirik: Magictawau Alif



comel nya akk odah...
hahahaha....muntah jap... 

Jumaat, 1 November 2013

Lupa Rakaat Dlm Solat...Apa Yg patut di lakukan???.....







Assalam dan selamat pagi semua....
Salam pagi jumaat semua...
Alhamdulillah masih lagi berpeluang oleh NYA
untuk meneruskan kehidupan ini...
pagi ni tak ada ceta apa sekadar nak berkongsi ilmu pagi jumaat ni..
info ni pun akk kongsi dan copy paste dari sorang blog yg akk ikut juga..
tq

http://zamani84.blogspot.com



ok..
harap dpt mambantu teman2 semua
kita hanya insan biasa..