Selasa, 26 Februari 2013

dugaan Tuhan...



As Salam Dan Selamat pagi...
Bulan ke dua di tahun 2013 banyak hal2 yang membuatkan bezee....
takpe..akk kena kuat..teruskan hidup..
benda-benda ni semua buat akk tambah menghargai kehidupan ini..
menghargai orang2 yang kita sayang di sekeliling kita.
menghargai setiap masa yang yang  diberi NYA  pada kita..
Bersyukur dengan apa yang telah Tuhan beri ...
mengenali siapa yang berada si sisi kita waktu kita senang juga waktu susah..

Janji akk utk sentiasa mengupdate blog hanya tinggal janji...
nyata akk seorg yg mungkir janji..
Ya ALLAH Ya TUHAN ku,,,
ampunkan dosa hamba Mu..
tapi setakat blog apa ada hal...
tapi janji tetap janji kan...jangan berjanji kalau kita rasa tak boleh menunaikan janji tu...
ehhh..
apa yang akk melalut-lalut ni...
*
*
*
Juamaat lepas anak akk Alia dah dimasukkan ke Hospital Pusrawi....
alia di sah kan demam denggi...
masuk hari ni dah 5 hari la...
tengok keadaan dia ok sihat..
makan minum ok..selera aje..
siap order lagi apa yang dia nak makan...
tapi bacaan darah dia naik turun...semalam (25/02/13) bacaannya 30...
hari sebelumnya 40...





timakasih buat semua yang bagi macam2  cara untuk normal kan semula darahnya..
akk pun cuba apa yang termampu..
nasib la alia ni jenis yang tak memilih makanan...
kategori semua di sapunya lah...
air 100plus ni pun dah berotol di minumnya





Sup ketam pun akk dah buat..habis di makannya...
Ye la ni semua usaha kita kan..
kita cuba je la...
jenis alia ni memang suka ketam...
letak depan dia ..abis la si kerjakan nya...
ayahnya pulak siap kopek..buang kulit ketam tu baru akk masak...
senang anak daranya nak makan..
lagi laju la makan nya...




semalam alia kata ..
ibu alia masuk hospital kurus...
keluar hospital gemuk..
mana taknya makan tido tengok tv..
semua nya atas katil...
nak kencing berak mandi je baru turun katil...
bukan main lagi kau ye nak...
simpan la lemak tu banyak2...


 Apa2 pun ibu doakan alia cepat sembuh dan cepat keluar hospital...
boleh pergi ke sekolah semula...
dah lama tak sekolah...
banyak pelajaran yang tertinggal...


akk redha...
Dugaan dari MU...
mungkin ada kesilapan dari akk sendiri...
Ampuni dosa ku YA ALLAH...








Rabu, 6 Februari 2013

ceta cuti tahun lepas...akhir..


 Assalam..
selamat pagi...
Balik dari pesta P.pinang dah dekat pkul 11 mlm...
akk bergerak terus ke taiping...
sok pagi nya akk janji dgn family kakak akk berjumpa di Bukit Merah LakeTown Resort..
kami cari hotel kat area Taiping..Alhamdulillah ada..
Esoknya pagi2 kami terus bergertak ke Bukit Merah...
Jalan2 Mandi Manda...sampai petang..
nak jadi ceta kakak akk ajak akk sekali lagi pegi ke Pesta pulau Pinang..
ambek kau...sekali lagi kami Pegi merentasi jambatan Pulai Pinang...
Pegi lagi..lantakkkk layan je la...
Pukui 12.30mlm baru bergerak balik ke KL..
Sampai KL pukui 5.30 pagi ahad..















ni masa nak g balik ke P.Pinang..



okay abis ceta tahun lepasss
heehehehe
jangan boring ye...
bye..
akk nak g sambung kursus (akk berkursus sebenonya)...
sompek tu..

Isnin, 4 Februari 2013

ceta cuti tahun lepas 2.....


Assalammualaikum semua...
dah masuk bulan ke dua untuk tahun 2013 ye..
tapi akk tak abis lagi ceta tahun lepas..
hahahaha..
sapa nak layan tu sila kan la...sapa yang boring tu tutup je la..
*
*
*

hari ke dua akk di Pulau Mutiara...
tak kemana pun masih lagi di pekan George Town...
pusing2 sampai pening...
masih lagi mood krismas pasaraya 2 di sana...
kami jengah Berjaya Times Square yang baru di bukak..
tak banyak kedai lagi...
jalan2 sakit kan kaki...

 





 




bila perut lapo apa lagi cari nasi kandar la..
kalau dah sampai ke pinang mesti la pekena  nasi kandaq...kan..
terus tuju Nasi Kandar Line Clear...
tapi tak berapa nak clear sangat la sebab beratur panjang...
























selesai sesi mengenyangkan perut kami terus menuju ke Batu Feringgi...
yang ni betui2 satu penyeksaan sebab setengah hari saja kami menghabiskan masa 
mencari  hotel..boleh dikatakan semua hotel2 full house..
adoiiii...
kami tak booking awal2...pas tu nak ambik family room tapi semua penuh..
last sekali dapat la satu hotel ,..apa ye namanya..Batu Feringgi Hotel & Cafe...
dekat dengan Petronas..(sapa yg biasa tu tau la)
ok la satu biliknya ada 2 katil besar...
akk pun dah penat..semuanya penat..ambik je la..
tapi bestnya kami dekat sangat dgn Night Market...
jalan kaki saje...
malam tu kami jalan sampai tak ingat..rupanya dah jauh sangat dari hotel...
balik hotel...makan kat cafe dia je..naik bilik terus tido...

hari ke 3

hanya jalan2 dan tinjau2 apa yang ada berdekatan batu Feringgi
Pas tu beli jerk Pak Ali yang femes ames tu...buat buah tangan..
pas tu terus bergerak menuju ke Bukit bendera..
ramai sangat org masa ni..panjang jugak beratur nak naik tren...pegi balik tu ramainya...
sampai atas rehat sambil menikmati panorama yang indah sangat..
lepas turun tu kami terus menuju ke tapak pesta  Pulau Pinang,...
buat pengetahuan semua..akk tak pernah idup p pesta PP...
kira mcm hari ini dalam sejarah la...hahaha..
kat sana akk terjumpa kawan lama yang sekarang bertugas di Taiping..
lama tak jumpa..dah tiga anaknya...

jeruk P.Ali

 batu Ferinngi...







Bkt Bendera



Pesta P.Pinang..bersama kawan lama..Kamarul Shahrizat..


Ni hari ke 3 kan ..nanti akk ceta pasal hari ke 4 pulak..banyak benonya.
.tak lalu nak upload gambo..nanti le pulak...