Isnin, 19 Mei 2014

Baru nak Update




Assalam semua...
baru nak update ceta anak buah akk yang kahwin ari tu...
(gambo dh lama dlm draf)
hahahhahah...meroyan akk dik oiiii...
pengantin pun dah basi kau...
apa-apa ke je lah ye...

Ni ak ceta pasal belah akk pulak..ari tu dah ceta pasal belah pempuan yang kat Teluk Intan..
ni kat belah akk pulak..
kami sepakat pakai royal blue@ biru elektrik...
sampai ke atok dgn opahnya nya pun kakak akk paksa pakai warna yang sama...
nasib la orang tua tu sporting...
takpe kita layan gambo lah ye..
biasa la akk ni malas nak tulis panjang2...
paham2 je lah...




a.long akk ni geng moto..klau takde moto2 beso ni tak sah...
ni sebahagian ..rasanya ada dekat 100 biji moto hari tu...mungkin lebih...

 
ni MC untuk majlis ari tu...




 nasib la ye...korang fikir sendiri mcmana nak makan, macamana nak bawak benda ni balik..
kami tak menyediakan beg plastik...






 ijam medicene....caya la bro... otai masih berbisa...

 MC kami...Man Belon...


 lepas ni korang layan ke la gambo je la ye...lepas tu buat andaian sendiri....
pandai2 lah korang...


















haaaaa pengantin dah sampai....ehhhh bukan yang naik moto tu ye..tu pengiring je...
mau tersingkap kain pengantin kalau naik moto...


ni la keta pengantin yang tak berhias....apa2 je lah...





Ni la pengantin Izar Fiqri & Rynna Zainal






ok tu je....

akk odah/ Geb
la ni masa takde nak update blog..
sebabnya ...
nanti ye...






Sabtu, 10 Mei 2014

Haiiiii..(tak tau nak buat tajuk apa..hentam je lah..)




Assalam semua...
alahaiiiii..lamanya tak berupdate....
bukan apa..la ni akk tengah cuba membiasakan diri dengan suasana tempat kerja yang baru..
lagipun banyak benda2 yg baru kena akk belajar....
takde masa akk nak bukak2 blog ni...sendiri punya blog pun tak sempat nak tengok..
ni kan nak baca blog orang...
haiii nanti-nanti lah ye..
Muka buku pun tak sempat bukak..
sekarang akk kat KL..tak lagi kat Putrjaya...
tapi baru seminggu tinggalkan Putrajaya..rasa rindu plak...
rindu kat kawan2 kat opis lama...
rindu nak bising2 kat dalam bilik kaca...
rindu nak pegi minum pagi kat Ali Maju menara usahawan..
Rindu kat pasar tani setiap selasa & jumaat..
Rindu segala2nya...
Buat kawan-kawan akk yang kat opis lama ..
yang sudi baca blog akk ni...
yang selalu beli soya akk..
terima kasih banyak2 ye..
akk mintak maaf pada ouls yang mana akk tak sempat jumpa hari akhir akk hari tu..
akk mintak halal kan segala makan minum selama kita bersama...
dari tahun 2007 ~ 2014
akk sayang korang semua...
alahai...sodeh la pulak hati den ni ha...


 sedih nak tinggalkan kawan2....


 akk akan rindu kat korang semua...


 korang jgn lupa kan akk ye...


bye...nanti kalau umur panjang kita jumpa lagi...



Insyaallah...
Doakan yang terbaik untuk akk ye...
lepas ni tak tau bila boleh update blog lagi...

bye....


Jumaat, 2 Mei 2014

spiderman 2



 Salam semua..
korang kemana semalam...
dok rumah je kan...
sama la akk..melepak je kat rumah...
lepas subuh sambung tido..
bangun masak..makan..
sambung balik tido...
tu je..
tapi malam sebelum tu .. hari rabu malam tu akk dah berjimba2 dgn family akk
kami layan movie..
apa lagi spiderman 2..
memang superb...syok giler..
sapa yang belum tengok tu ..pegi...
akk anak beranak pegi kat Time Square je..dekat dengan rumah...
suruh anak akk beli tiket dulu..ingat nak tengok pukul 11 punya..
tapi dah penuh..ramai yang tengok midnight..yela sok kan cuti hari pekerja..
akk dapat lagi awal pukul 9.45 pm..tu pun anak akk kata dah tak banyak yang tinggal
dapat pun depan...
depan pun depan la nak oiii
ok la tu...
*
*
tapi sebelm tu akk nak makan dulu sebab akk lapo sesangat...
keluar lepas isyak..nak makan lagi...
pegi makan dulu..
dah pukul 9.30pm..makanan yang di order tak dapat lagi..
9.40pm baru nak makan...
makan pun mcm karton...nak cepat...
akhirnya kami berjaya jugak sampai ...
tu pun ngam-ngam oooo
sampai je movie dah mula..yela..iklan je dah setengah jam kan...
tapi bayang kan la..dengan perut kenyang nya..kami berlari2 nak kejar masa...
hahahaha memang karton kan...




 Max Dillon yang terasa hidupnya dipinggirkan dan kesunyian..

 menjadi sahabat kepada spiderman...dan dia sangat teruja...

malang tanpa di duga..sesuatu yang terjadi mengubah hidupnya...

Harry Osborn..sahabat baik kepada peter..
apakah persahabatan akan terus berkekalan...
harapan akk agar mereka terus bersahabat...


 Gwen Stacy..sedih sangat saat mereka berpisah...Gwen nak melanjutkan pelajaran nya di Oxfort U



 Saat romantik bila Peter setuju mengikut Gwen ke England..

 Cemas..apakah yang terjadi pada Gwen akhirnya..
Dapat kah Peter mengikut dia ke England..

 Itu je yang dapat akk kongsi ..
nak tau selanjutnya..
pergi jangan tak pergi...
ok...
bye...


Musim orang kahwin..



Baru nak ceta pasal anak buah akk yang dah selamat berhoneymoon..
takpe la janji cetakannn...
 tapi rasanya ceta tak banyak ..
kita layan gambo je la..
malas la nak ceta...
*
*
*

anak buah akk..rayyan ngapa buat mulut mcm tu..lapo ye...






kami anak beranak , adik beradik pakat pakai jubah itam & tudung adijuma..
yang lelaki semua pakai baju melayu hitam...

Izar Fiqri..anak buah akk yang sulung...yang banyak songeh...yang cerewet..
kahwin jgak kau ye..


Selamat menjadi sebahagian dari keluarga kami Rynna...


ok ..habis bab nikah...
Isteri anak buah akk ni sebenarnya orang Teluk Intan..jadi nya seperahu la kami..
tak payah nak pikir kat mana nak bermalam..kat mana nak berkumpul..
balik je rumah mak ayah akk...senang..
pandai kau long cari bini...
*
*
*
Jom kita layan hari besonya plak...
belah kami takde tema..
kaler ikut sukahati korang la nak pakai apa...
tapi yang pempuan mesti pakai baju yang ada rama2...
yang lelaki pakai batik...
ehhh kata takde tema..
kaler je takde sama..

sempat berselfie dgn monopod..mak akk pun join jugak..caya la...

aikkk..tak siap lagi kau long..takkan mcm tu je...

mak pengantin yang pakai hijau tu..kakak akk yang sulung..



family akk hanya berempat je...2 lagi tak dapat  balik..exam..
takpe janji belah kita nanti korang ada...

keluarga pengantin..
yang pakai biru tu anak kakak akk yang no2 , dah kahwin dan yg sebelah tu suami dia..

adik  lelaki akk yang bungsu..baru sorang ..coming soon yang kedua..

Ni la kami adik beradik...nampak tak rama2 kami..
warna hijau mak pengantin..kakak yang sulung (4 anak)
warna biru kakak no dua..(2 anak)
akk no tiga(4 orang je ...)
warna kuning adik  (4 anak..anak nya)
yang lelaki tu adik bungsu(baru sorang)

kami..kami..rama2 akk dah nak terbang..



aiiii bang teringin ke...


ok long pegi cepat bersanding..kami dah panas ni..




selamat pengantin baru..

lapo bang..makan..makan..


melayan alia berselfie..sempat lagi tu...


mengedik dengan pengantin jap...

habis sudah sebelah perempuan...nanti akk  ceta belah akk pulak ye...
tunggu...
bila tak tau lagi..banyak dik oiii gambonya..
sabo ye..
ok bye...